Kontakta oss på Optilon

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er så snart det är möjligt.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

ELON Group väljer Optilon som leverantör för lageroptimering

ELON Group ska samarbeta med Optilon inom lageroptimering, för att balansera tillgängligheten och möta en ökad efterfrågan.

Nordens största vitvarukedja, ELON Group har valt Optilon som leverantör för att implementera lageroptimering. Utöver lageroptimering innefattar samarbetet även prognos samt orderläggning.

”Med över 400 butiker och en växande e-handel behöver vi kunna hantera större flöden via våra lager samtidigt som vi ska ha den perfekta balansen mellan tillgänglighet på produkter och optimerade lagernivåer. Vi har haft en noggrann urvalsprocess och utvärderat en mängd leverantörer där valet föll på Optilon. Den främsta orsaken var deras metod som vi tyckte var annorlunda än övriga och som ska ge oss en hög automatiseringsgrad i planeringen vilket verkligen stödjer vår planeringsavdelning” säger Mathias Alriksson, IT-manager på ELON GROUP.

”Vi är givetvis oerhört glada och tacksamma över att ha blivit valda av ELON GROUP. Det är ett fantastiskt fint varumärke och vi är övertygade om att vi kommer göra ett riktigt bra projekt tillsammans” säger Daniel Göransson Business Area Manager E-commerce, Retail and Wholesale på Optilon.

Om ELON Group

ELON Group AB är ett ledande företag för den frivilliga fackhandeln inom vitvarusegmentet. I koncernen finns dotterbolaget EEL AB med butikskedjorna ELON och Elkedjan som tillsammans har cirka 400 butiker i hela Sverige. I koncernen ingår även Elkedjan Teknik AB som med 1 900 anslutna elektriker täcker hela Sverige, Euronics Norge AS med 65 butiker i Norge och FDT AB som utvecklar och tillhandahåller affärssystem och butiksdatalösningar. Bolaget ägs till 100 % av sina medlemsbolag i butikskedjorna ELON, Elkedjan och Euronics Norge AS samt el- och installationskedjan Elkedjan Teknik.

Om Optilon

Optilon skapar affärsvärde för företag inom tillverkning och handel genom oberoende lösningar baserade på applikationer för planering och optimering av försörjningskedjor. Företagets konsulter är specialister och jobbar inom tre huvudområden; supply chain design, serviceoptimering och supply chain planering.

Om ToolsGroup och SO99+

ToolsGroup arbetar med efterfrågedrivna planeringsprocesser. Deras mjukvara SO99+ analyserar efterfrågehistoriken för att skapa de bästa möjliga prognoserna. ToolsGroups lösning stödjer områden som efterfrågeplanering, S&OP, kampanjprognoser, påfyllning och lageroptimering. Deras filosofi “Powerfully Simple” betyder att mjukvaran stödjer intelligent beslutsfattande på en hög nivå samtidigt som att det är enkelt att använda.

Liknande nyheter

Oatly i rekordsnabb implementering av nytt prognosverktyg
Getinge Disinfection i projeket för att minska sina lagernivåer
Med hjälp av Optilon satsar Culinar på bättre service till sina kunder
Automatisering förbättrar tillgängligheten för Optilons kund Skånska Byggvaror
Diplom-Is initierar supply chain projekt
Lantmännen Unibake driftsätter global supply chain modell

Vill du veta mer om Optilons arbete för ELON Group?

Kontakta gärna områdeschef Daniel Göransson på +46 70 937 92 88 eller daniel.goransson@optilon.se

Daniel Göransson

Dela