Kontakta oss på Optilon

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er så snart det är möjligt.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Avancerad Analys

Varför ska supply chain basera sig på avancerad analys?

Kämpar du med att förstå säljeffekten av dina kampanjer? Vet du vilka kampanjer du ska driva för att maximera effekten av din marknadsbudget? Kan du öka försäljningen genom lyssning inom sociala medier eller andra digitala aktiviteter? Är väder en viktig faktor för din verksamhet och något att ta hänsyn till under prognosprocessen? Kan du förutspå om nya produkter kommer att lyckas eller misslyckas direkt efter en release? Är din data bra nog för att användas som beslutsfattande underlag?
Alla de här frågorna kan besvaras med hjälp av avancerad analys och dess specifika gren maskininlärning. Maskinlärning är en version av AI (artificiell intelligens) vilket nyligen har kommit att bli ett eget kunskapsområde. Maskininlärning som koncept är inte nytt, men datavolymerna som skapas och finns tillgängliga i dagens ERP, CRM, datalager, med mera, i kombination med prestation och hårdvarukostnader, har öppnat nya möjligheter till att generera affärsvärde (ökade intäkter, minskade kostnader och risker).

Kärnan i Optilons arbete

Optilon Offer Advanced AnalyticsMaskininlärning är ett matematiskt tillvägagångssätt inom avancerad analys, där optimering (blandad heltals- och linjärprogrammering) samt heuristik är andra kända metoder. Avancerad analys är kärnan i allt Optilons arbete och finns i vårt DNA. Att arbeta med Optilon ger dig tillgång till världsledande teknologi inom avancerad analys som kan göra skillnad på dagens konkurrensutsatta marknad. Företag som Uber, Amazon och Netflix har tillräckligt med finansiell kraft för att attrahera de bästa talangerna och utveckla egna centers of excellence för avancerad analys, med egenutvecklade maskininlärningsapplikationer. Andra företag måste ofta använda en annan strategi. Medarbetare behöver kraften i maskininlärning i sitt vardagliga arbete utan att det först ska krävas en utbildning i datavetenskap.

Optilon kommer leda dig till den bästa metoden för den specifika planeringsutmaning som du står inför och inkludera den i affärsprocessen.

Predictive Order Monitoring                                                Robotic Data Correction

                    

Deskriptiv analys

Ett analysområde som angränsar mot den avancerade analysens två huvudområden, preskriptiv och prediktiv analys, är deskriptiv analys. En analysform som beskriver och visualiserar, Optilon arbetar även med deskriptiv analys och då i området supply chain visualization.

Vill du läsa mer om ämnet? Läs posterna om avancerad analys och prediktiv analys på Optilon Academy.

Vill du veta mer om Optilons erbjudande inom avancerad analys?

Kontakta gärna Anders Remnebäck, ansvarig för Optilons Application Board, på +46 709 379 282 eller anders.remneback@optilon.se.

Dela