Kontakta oss på Optilon

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er så snart det är möjligt.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Supply Chain Design – Introduktion till nätverksoptimering

Vill du få en inblick i hur du kan arbeta med design av din supply chain genom att använda ett verktyg för nätverksoptimering? Välkommen att deltaga i Optilons endagskurs som introducerar dig till LLamasofts applikation Supply Chain Guru i en kombination av teori och praktiska övningar.

Plats: Malmö

Adress: Gråbrödersgatan 2

Tid: 09:00-17:00

Pris: 4600 SEK (exkl moms)

Nästa kurstillfälle: TBA

Kursbeskrivning

I den här kursen kommer grunderna i nätverksoptimering att behandlas. Syftet med kursen är att ge en djupare insikt i verktyget genom dels teoretiska dels praktiska övningar och i slutet av dagen ska vi ha färdigställt vår nätverksoptimeringsmodell.

Vi kommer att inleda med att populera de grundläggande tabellerna som krävs i Supply Chain Guru för att bygga en modell och sedan succesivt addera komplexitet. Genom att addera siter, kunder, kostnader och efterfrågan förstår vi grunderna i hur en Supply Chain Guru modell fungerar. Gradvis lär vi oss hur vi utvidgar våra modeller, exempelvis genom att addera distansberäkningar och göra tyngdpunktsberäkningar. Kursen behandlar även hur man på olika sätt kan underlätta modellerandet genom att exempelvis importera extern data och använda sig av aggregering. Slutligen kommer vi att utforska en av de största fördelarna med Supply Chain Guru: att bygga och köra olika scenarion från en och samma modell.

Kursmål

Målet är att du efter kursen ska:

  • Förstå vad Supply Chain Guru är och vad man får ut av att använda verktyget
  • Ha fått prova på att bygga en egen modell och hur olika modellstruktursbeslut kan angripas.
  • Förstå hur man kan arbeta med scenarion och fördelen med dessa.

Målgrupp:

Den här kursen riktar sig till de som är nya till Supply Chain Guru och har antingen ingen eller tidigare erfarenhet av Supply Chain analyser.

Lärare och praktikaliteter:

Kursen hålls av Optilons erfarna konsulter där du får möjlighet att ställa både applikations- och projektrelaterade frågor. Supply Chain Guru tillhandahålls via Optilons miljö, så det enda du behöver ta med dig är din bärbara dator. Plats är Optilons kontor om inte annat anges innan kursstart.

Dela