Kontakta oss på Optilon

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er så snart det är möjligt.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

FM Mattsson Mora Group uppdaterar med ny lageroptimering

Fortsatt samarbete för FM Mattsson Mora Group och Optilon när både prognosplanering och lageroptimering ses över.

FM Mattsson Mora Group är specialiserade på vattenkranar och syns på marknaden under varumärkena Mora Armatur, Damixa och FM Mattsson. Deras höga ambition att tillgodose sina kunder med de produkter som efterfrågas, när de efterfrågas, ställer höga krav på en jämn service och ett pålitligt säkerhetslager, något som FM Mattsson Mora Group ville förbättra. Både lagerstyrning och prognosplanering sågs över för att uppnå kraven utan att skapa en alltför kraftig kapitalbindning.

”Eftersom att vi har ett väl fungerande arbete med Optilon sedan tidigare kändes det bra fortsätta samarbetet. Nu ser vi fram emot att gå från traditionell lagerstyrning till Optilons metod för lageroptimering. Lageroptimering ska automatisera stora delar av det kvantitativa arbetet och kan ge en mer effektiv överblick för vårt breda sortiment som innehåller både slutprodukter och komponenter. Vi ska fortsätta erbjuda våra kunder utmärkt service men med än bättre insikt i hur stora lager och vilken servicegrad som vi ska ha för de olika produkterna,” säger Stefan Pettersson, logistikansvarig på FM Mattsson Mora Group.

Den nya lösningen planeras vara på plats före sommaren och FM Mattsson Mora Group beräknar att gå live i slutet av september.

Om FM Mattsson Mora Group

FM Mattsson Mora group AB bedriver försäljning, tillverkning samt produktutveckling av vattenkranar under de starka och väletablerade varumärkena FM Mattsson, Mora Armatur och Damixa. Norden är koncernens huvudmarknad. Koncernen omsätter över 1 miljard kronor och har över 550 anställda.

Om Optilon

Optilon skapar affärsvärde för företag inom tillverkning och handel genom oberoende lösningar baserade på applikationer för planering och optimering av försörjningskedjor. Företagets konsulter är specialister och jobbar inom tre huvudområden; supply chain design, serviceoptimering och supply chain planering.

Liknande nyheter

ELON Group väljer Optilon som leverantör för lageroptimering
Oatly i rekordsnabb implementering av nytt prognosverktyg
Getinge Disinfection i projeket för att minska sina lagernivåer
Med hjälp av Optilon satsar Culinar på bättre service till sina kunder
Automatisering förbättrar tillgängligheten för Optilons kund Skånska Byggvaror
Diplom-Is initierar supply chain projekt

Vill du veta mer om samarbetet?

Kontakta gärna Optilons VP Sales & Marketing Jens Stenquist på  +46 709 379 285 eller jens.stenquist@optilon.se.

Dela