Kontakta oss på Optilon

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er så snart det är möjligt.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Trender inom Supply Chain 2019

Supply chains blir allt mer globala och komplexa. Företag måste därför ta del av tekniska utvecklingar för att anpassa deras supply chain till det snabbförändliga affärsklimatet och för att känna till alla affärspartner i deras supply chain-nätverk tillika större ekosystem. Gartner har identifierat de viktigaste tekniska trenderna för 2019 som har stor påverkan på supply chain management men som företag ännu inte implementerat i stor utsträckning.

Robotic process automation (RPA) är en teknisk trend som är särskilt viktig. Det är en kombination av processer, aktiviteter och transaktioner i en eller flera orelaterade programvaror, som utförs automatiskt klick för klick styrt av AI. När det kommer till supply chain kan implementering av RPA-verktyg sänka kostnader, eliminera fel och göra processer snabbare.

Advanced analytics är en annan betydande teknisk trend, där tillgängligheten av relevant data möjliggör att analysera dagens omvärld för att förutspå framtida scenarion och ge lönsamma rekommendationer. Artificial intelligence bygger på advanced analytics och tekniken kan automatisera processer inom supply chain såsom prognostisering, korrigering av grunddata och kampanjplanering. Blockchain är en teknik som potentiellt kan lösa de kritiska och långvariga utmaningarna relaterat till spårbarhet och säkerhet i en global och komplex supply chain.

Digital supply chain twin är den trend som vi på Optilon ser som en av de vanligaste just nu. En digital supply chain twin, eller en digital tvilling, är en autentisk digital end-to-end representation av bolagens verkliga supply chains. I den digitala tvillingen ingår t.ex. leverantörer, fabriker, lager, distributionskanaler, produkter och kunder. Den end-to-end transparens som man får över hela kedjan som synkroniseras med bolagets verkliga supply chain skapar ett omfattande underlag för alla typer av beslut, från strategiska till operativa.

Länk till artikel: Gartner Top 8 Supply Chain Technology Trends for 2019

Läs här om Optilons erbjudanden inom Advanced Analytics.

Dela