Kontakta oss på Optilon

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er så snart det är möjligt.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Tableau

Business Intelligence och Supply Chain Visualization är en viktig del i Optilons projekt och ett område där vi arbetar med partners som Tableau.

En viktig del i alla våra projekt är att tydliggöra effekter och resultat på ett lättillgängligt, intuitivt och effektivt sätt. Både för logistik- och planeringsansvariga, chefer och övriga berörda inom organisationen.

Att resultatet sprids i organisationen är avgörande för ett lyckat resultat. Vi anser också att Business Intelligence och Supply Chain Visualization, det vill säga god visualisering av företagets situation i allmänhet och ur ett Supply Chain perspektiv i synnerhet, bidrar till viktiga insikter och ger möjlighet till verksamhetsförbättringar. Supply Chain Visualization och BI är därför en viktig del i alla våra projekt.

Trender inom BI (Business Intelligence)

Gartner som är världens ledande forsknings- och rådgivningsföretag inom IT lyfter som en av de viktigaste trenderna inom BI och området framtidsanalys. Man menar att de som med hjälp av historisk information och data försöker förutsäga framtiden har mer än dubbelt så stora förutsättningar att övervinna sina konkurrenter. Detta är självklart glädjande för Optilon då i princip samtliga projekt som vi utför syftar till att hjälpa kunderna bli bättre på att planera och förutsäga framtiden. Två andra trender som lyfts fram av Gartner är Big Data och In-Memory analys och dessa områden upplever vi som väldigt viktiga även för våra kunder. Att snabbt, enkelt och kostnadseffektivt kunna analysera stora datamängder genom att ladda ner det till den enskilda PC:n är en förutsättning för att våra kunder löpande ska kunna ta till sig resultatet av våra optimeringsverktyg.

(För mer information om Gartners trender och senaste rapporten se www.gartner.com/technology/research)

Optilon har valt att arbeta med Tableau

För att tillgodose de önskemål och behov som finns inom Optilons projekt har vi valt att arbeta med Tableau inom BI. De erbjuder flexibla produkter som är designade för att visualisera och tillgängliggöra olika typer av stora mängder data.

Gartner bedömer Tableau som ledande och deras produkt som en av de allra mest kraftfulla BI-produkterna. Tableau Desktop bygger på banbrytande teknologi från Stanford University som låter dig analysera data med hjälp av dra och släpp. Du kan ansluta till datakällor med några få klick, sedan visualisera och skapa interaktiva instrumentpaneler med ytterligare några få klick. Bakom Tableau ligger flera års forskning för att bygga ett system som stödjer människors naturliga förmåga att tänka visuellt. Du kommer att skapa vackra, informationsrika datavisualiseringar. Tableau är så lätt att använda att alla Excel-användare kan lära sig det och få stort resultat med minimal ansträngning. Dessutom är det 10-100 gånger snabbare än befintliga BI-lösningar.

Varför Tableau?

  • Snabbare, enklare datahantering – Arbetar du med riktigt stora datamängder? Tableau arbetar med databaser och kalkylblad i alla storlekar, på några sekunder.
  • Barnsligt enkel användning – Intuitivt dra och släpp-verktyg som låter dig se information i realtid.
  • Smarta, användbara och vackra instrumentpaneler – Kombinera flera rapporter och vyer med live data i användarspecifika instrumentpaneler. Gör dem för din egen skull eller dela med dina kollegor.
  • Direkt koppling – Med Tableau kan du enkelt ansluta till en databas och direkt börja analysera den, utan förberedelser som universum eller kuber.

39000

Tableau has more than 39,000 customers worldwide.

Over 90 percentage of Tableau customers renews their license every year.

1

It only takes 1 click to build a map in Tableau.

Prova på Tableau i 14 dagar!

Kontakta gärna Optilons VP Sales & Marketing Jens Stenquist på  +46 709 379 285 eller jens.stenquist@optilon.se.

Dela