Kontakta oss på Optilon

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er så snart det är möjligt.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Lyssna på avsnittet "AI löser komplexa logistikproblem" av AI-Podden tillsammans med Anders Remnebäck

Lyssna här!

PODCAST: AI-Podden – AI löser komplexa logistikproblem

Anders Remnebäck, medgrundare av Optilon, medverkade i AI-Poddens avsnitt "AI löser komplexa logistikproblem". Han berättar bland annat om hur Optilon använder sig av AI inom logistikoptimering, i allt ifrån orderprognos till lageroptimering. AI används för att förstärka statistisk analys, som att se säsongmönster där man exempelvis skulle kunna förutsäga lagerbelastningen, och hur olika kampanjer påverkar försäljningen och hur man kan adaptera till dessa.

Anders Remnebäck berättar även i AI-Podden att man använder sig av AI för interna processer såsom kvittoredovisning. Man låter helt enkelt datorn lära sig att sortera olika kvitton, och i kvitton automatiskt identifiera belopp och moms samt annan relevant information. Anders Remnebäck menar att datorn är mycket snabbare och noggrannare på att utföra denna typ av jobb.

Anders Remnebäck berättar även om hur man kan använda sig av AI för sortimentshantering, där han tar som exempel fall då man vill reducera sortimentet i butik utan att påverka försäljningen negativt. Ather Gattami och Anders Remnebäck diskuterar flera exempel där AI löser problemen på ett enkelt sätt och där en mänsklig lösning inte skulle vara möjlig.

 

AI-podden är Sveriges populäraste teknikpodd och en samlingsplats som belyser utvecklingen ut i samhället med gäster från samhällets alla håll. Podden är av en populärvetenskaplig karaktär vars mål är att sprida kunskap om AI men även öka intresset och väcka nyfikenheten i samhället. AI-podden är oberoende och eftersträvar att hålla alla diskussioner och samtalsämnen till fakta. Värd för podden är AI-forskaren Ather Gattami, VD för Bitynamics.

 

Vill du höra flera podcast avsnitt där Optilon medverkar? Besök Optilon Academy.

Dela