Kontakta oss på Optilon

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er så snart det är möjligt.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

[recaptcha]

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Supply Chain Conference 2014

Höjdpunkter från Supply Chain Conference 2014 på Piperska Muren i Stockholm, Sverige.

Optilons summering av Supply Chain Conference 2014

Optilons VD Richard Barkevall, tackar alla deltagare från Supply Chain Conference 2014. Tack  för att ni har varit med och gjort Supply Chain Conference 2014 till den bästa hitintills.


Lora Cecere

Lora Cecere, Founder, Supply Chain Insights.LORA CECERE är grundaren till Supply Chain Insights LLC. Hon är också författaren bakom den populära företagsbloggen Supply Chain Shaman. Bloggen når i dagsläget 10,000 verksamma inom supply chain varje månad.

Med över nio år som analytiker på AMR Research, Altimeter Group, och Gartner Group, och numera som grundare till Supply Chain Insights, förstår Lora supply chain. Hon har arbetat med över 600 företag på deras supply chain strategi. Hon har talat på över 50 konferenser om året på temat utvecklingen av supply chain processer och teknologier. Hennes forskning är utformad för early adopters som letar efter fördelar med att vara först på marknaden.

Hon skriver också som en influencer på LinkedIn och bidrar med insikter till Forbes. Hennes bok, Bricks Matter, (medförfattad av Charlie Chase) publicerades 2012. Hon skriver för nuvarande på sin andra bok, Metrics That Matter, för att publicera den senare under året.

Ladda ner presentationen

Download Supply Chain Insights Lora Cecere's presentation from SCC14


Danone

Alberto Boninsegni, DanoneALBERTO BONINSEGNI, 49 år, Operations Director på Danone SPA. Danone SPA är den italienska delen av Groupe Danone, den franska matvaruproducenten och multinationella företaget. Groupe Danone är världsledande på färska mejeriprodukter,  nummer 2 i världen på flaskvatten och barnmat.

Examinerad i ekonomi, MBA på SOGEA. Över 20 års arbetslivserfarenhet med i huvudsak världsledande FMCG företag både som utövare och managementkonsult.

Albertos expertis innefattar arbetet från försörjningskällor till distribution. Han är specialiserad inom affärslogistik, planering av tillgång och efterfrågan, kund- och köpservice. Han har en aktiv roll inom branschen och är för närvarande medlem i ECR Europe OSA Expert Group.

Alberto Boninsegni talade om Danones Trade Promotion Forecasting system (internt känt som Disc’over).

Ladda ner presentationen

Download Danone Alberto Boninsegni's presentation from SCC14


LLamasoft

Donald A. Hicks, LLamasoftDONALD A. HICKS är grundare, president och VD på LLamasoft, Inc. Han är en visionär inom branschen, specialiserad på strategi och teknologifrågor. Don är även en mycket efterfrågad talare och författare. Under de senaste 20 åren, har Don personligen konsulterat och coachat supply chain verksamma på hundratals företag världen över. I uppdrag av att optimera och förbättra deras verksamheter. Han har en BS i teknik från US Military Academy i West Point, och en MBA från University of Michigan.

Avanceringar inom Supply Chain Design: Process och teknologi
Under de senaste åren har Supply Chain Design kommit att bli en viktig affärsprocess för de flesta ledande företagen. Det finns flera anledningar till detta: snabbföränderliga marknadsvillkor, mer frekventa produktlanseringar, tillväxt på nya marknader, flyktiga tillgångar – listan fortsätter. Som ett resultat av detta, behöver företag hela tiden ommodellera deras supply chains för att ligga steget före förväntade förändringar eller för att reagera på oförväntade förändringar.

I den här sessionen kommer deltagarna få en chans att prata med LLamasofts VD Donald Hicks. Han kommer att dela sina iakttagelser på trender inom Supply Chain Design och utforska frågor som:

  • Hur organiserar sig företag för att stödja affärsprocessen för Supply Chain Design?
  • Varför blir modellerna större och mer detaljerade, och kan teknologin hålla jämna steg?
  • Var lägger LLamasoft sitt fokus när det kommer till utveckling av nya mjukvarulösningar?


ToolsGroup

Joseph Shamir, CEO, ToolsGroupJOSEPH SHAMIR är VD på ToolsGroup, som han grundade tillsammans med Eugenio Cornacchia 1993. Han har över tjugo års erfarenhet av supplychain och tillverkning, samt är specialist inom avancerade modelleringstekniker för planering och optimering. Han har varit ett viktigt bidrag i utvecklingen av beslutsstödjande mjukvara för logistikplanering av komplexa logistiknätverk, och har styrt stora strategiska och logistiska projekt i många ledande europeiska företag.

Innan han startade ToolsGroup, höll Shamir flera olika ledarroller på hög nivå på Group, inkluderat Director of Sales, och senare COO på automatiseringsgruppen. Gruppen specialiserade sig på industriell automatisering och logistik, har under sin tid implementerat flera väldigt stora ”factory of the future” system hos stora tillverkare som Olivetti och Electrolux.

Före ITP, hade Shamir flera CIO positioner, först hos den italienska växeltillverkaren, ESP Group, sedan på Norasia shipping line, där han utvecklade ett innovativt vinstdrivet operativplaerningssystem för globala och maritima containertransporter.

Shamir examinerades inom solid-state physics på Tel Aviv University.

Ladda ner presentationen

Download ToolsGroup Joseph Shamir's presentation from SCC14

 


Tesla

Peter Carlsson, TeslaPETER CARLSSON är Vice President Supply Chain på Tesla motors – bilföretaget som vände på huvuden runt om i hela bilindustrin genom att skapa en helt ny supply chain, revolutionera elbilskonceptet och slutligen ta hem Motor Trends prestigefulla pris 2013 Car of the Year. Peter kom till Tesla från NXP Semiconductors, innan det var han inköpschef på Sony Ericsson.

I ett exklusivt keynote tal, kommer Peter dela Teslas resa – hur den utvecklades runt kunden, och varför företaget fortsatt kommer vara en inspirerande kraft i framtidens bilindustri. Han kommer diskutera supply chain situationer han har mött, hur du tänker om i ett extremt konkurrensutsatt logistiksystem, utmaningarna med att bygga en elbil i en bensindriven värld, och att skapa, hantera, och verkställa en leverntlrsinfrastruktur med över 200 relationer som måste uppfylla exakta kriterier.

Tetra Pak

Emelie Raba, Tetra PakEMELIE RABA har jobbat som en senior supply chain analytiker på Tetra Pak sedan början av 2013, och ansvarar för analysen av förpackningsmaterial.  Innan Tetra Pak arbetade hon fem år som supply chain konsult inom optimering och simulering. Emelie har en master i matematik och är specialiserad på optimering.

Presentationen
Det börjar med en pilotmodell för ett mindre affärsområde och följs av ett proof of concept för det största affärsområdet, Tetra Paks supply chain simulerings- och optimeringsprojekt har gått från idé till koncept och är nu verklighet. Med en komplex supply chain med miljoner av möjliga kombinationer och miljareder av euro i kostnader, har projektet visat sig både spara och undvika kostnader utöver den initiala målsättningen. Projektet har levererat ett nytt stöd för beslutsfattande inom supply chain med hjälp av en IT plattform och en tydlig organisations- och  styrelseform.

 

Insync

Lora Cecere, Founder, Supply Chain Insights.KRISTIAN ASPELIN är medgrundare och ansvarig för leverans och kundnöjdhet på InSync. I sin roll arbetar han nära InSyncs kunder för att försäkra sig om den högsta kvaliten på implementering, utbildning och kundsupport. Kristian har lång erfarenhet som designer, initiativtagare och användare av supply chain system från toppositioner på Apple Computers, i2 Technologies, FedEx och SeeCommerce. Han har en Master’s degree i Management Information systems från University of Arizona.

Kristian kommer tala om hur teknologiska framsteg möjliggör innovativa lösningar och avancerade planeringslösningar för framtiden.

SVT – Sveriges Television

Lora Cecere, Founder, Supply Chain Insights.MIKAEL STERNER är tv-publiksanalytiker på Sveriges Television, Sveriges största tv kanal, och arbetar med att analysera hur och varför folk tittar på tv. Tillsammans med sina kollegor på SVTs lyssnarundersökningsteam, jobbar Mikael med att förbättra och accelerera deras analyser av tv-tittarbeteendet i Sverige med hjälp av visuell analys. De har också kunnat kommunicera mer effektivt med programcheferna, tack vare att de förstår datan bättre med hjälp av visualiseringsstödet.

 

Ladda ner presentationen

Download SVT Mikael Sterner's presentation from SCC14


Thule

Rickard Andersson, Vice President Supply Chain, Thule.RICKARD ANDERSSON är Vice President Supply Chain på BA Outdoor & Bags RoW, Thule Group – ett företag som hjälper aktiva fmiljer och friluftslivsentusiaster att förflytta allt som de bryr sig om, säkert, enkelt och stilfullt, så att de är fria att leva aktiva liv.

Rickard är en examinerad civilingenjör från KTH, Stockholm och en  M.Sc i företagsadministration från Stockholms Universitet. Han har över 10 års erfarenhet av supply chain från Thule, Hexpol och IKEA.

Rickard kommer tala om implementeringen av, och fördelarna de de sett av den avancerade planeringslösningen iPlanner, som infördes på tillverkningssiterna för takoxar i Tyskland och UK. iPlanner har gett Thule Group en mer korrekt planering och samtidigr reducerat planeringsprocessens tids- och arbetsåtgång.

Ladda ner presentationen

Download Thule Rickard Andersson's presentation from SCC14


 

Do you want to know more about the Supply Chain Conference?

Kontakta gärna Susanne Unghagen på +46 733 738 816 eller susanne.unghagen@optilon.com.

Dela