Kontakta oss på Optilon

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er så snart det är möjligt.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

[recaptcha]

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Supply Chain Conference 2015

Talarna på Supply Chain Conference 2015 kom från företag som Nucleus Research, Costa Express, Kronans Apotek, Findus, med flera.

Nucleus Research

James Cooke Princial Analyst Nucleus Research Principal Analyst James Cooke är en analytiker inom supply chain mjukvaruapplikationer på Nucleus Research. James har skrivit och rapporterat om supply chain mjukvara och trender i över 20 år. Innan han blev analytiker på Nucleus Research, var James redaktör på Supply Chain Quarterly. Han är också författare till Protean Supply Chains: Ten Dynamics of supply and demand alignment. Boken beskriver trender som formar supply chain verksamheter världen över och påverkar det globala affärslandskapet.

“Företagens förutsättningar är i ständig förändring i en digital, global ekonomi – en nyckelfaktor till den nya normala ekonomin – kräver att företag förser deras supply chains med möjligheten att snabbt ändra form som svar på nya marknadsvillkor”

James Cooke

 

Ladda ner presentationen

Download Nucleus Research's presentation from SCC15


Findus

Erik Börtemark Findus Erik Börtemark är Supply Chain Director på Findus, ett av Sveriges ledande livsmedelsbolag, med fokus på fryst fisk, grönsaker och måltider sedan 1941. Erik ansvarar för planering, logistik, transporter och kundservice med över 700 SKU:s, mer än 100 leverantörer, 4 faabriker och över 100 000 ton i årlig volym för Sverige och Danmark.

Erik har också arbetat sex år som företagskonsult inom consultant supply chain management och har flera års erfarenhet från Trelleborg Automative and Engineering Divisions, som både planerings- och logistikansvarig.

 

Ladda ner presentationen

Download Thule Rickard Andersson's presentation from SCC14


Kronans Apotek

Tina Jalap Kronans ApotekTina Jalap, Replenishment Manager på Kronans Apotek. Hennes ansvarsområden inkluderar att säkerställa att över 300 apotek har rätt antal läkemedel och varor vid rätt tid, med ett produktutbud på mer än 25 000 artiklar.

Med olika sorters produkter, flera av dem strikt reglerade, valde Kronans Apotek 2014, en ny supply chain mjukvara för att hjälpa dem med lageroptimering. Efter ett år av förberedelser, där kommunikation och change management spelade en viktig roll, kontrollerar Kronans Apotek nu sina  butikers lager med hjälp av SO99+.

 

Ladda ner presentationen

Download Thule Rickard Andersson's presentation from SCC14


 

Costa Express

Chris Clowes, Costa ExpressChris Clowes, Supply Chain Manager, på Costa Express, ansvarar för en starkt engagerad grupp och säkerställer att över 4,000 kaffemaskiner har maximal tillgänglighet i UK och världen över. Med en budget på över 50 miljoner pund per år spelar Express supply chain team en viktig roll i att hålla leverantörerna engagerade. Innan detta, arbetade Chris för Medco Health Solutions – där han hjälpte NHS och läkemedelsbolag att leverera mer kliniska resultat för kroniskt eller kritiskt sjuka patienter.

Costa består av både Costa Express maskiner och butikskedjan med Costa Coffee, samt levererar kaffe till 29 olika länder. Costa Coffee har också röstats fram till UKs favoritkaffe tre år i rad!

Chris kommer tala om utmaningarna i att förse kunderna med högkvalitativt kaffe på rostade bönor och färsk mjölk via Costa Express kaffeautomater.

 

Ladda ner presentationen

Download Findus' presentation from SCC15


Johan Norberg

Johan NorbergJohan Norberg, är en internationell prisbelönad författare, föreläsare och dokumentärfilmare. Han debatterar och föreläser om entreprenörskap, globala trender och globalisering världen över.

Johan hjälper frekvent företag och organisationer att utveckla en bättre förståelse för vår snabbföränderliga värld; han har blivit särskilt hyllad för sin förmåga att göra komplexa idéer lättillgängliga för en bred publik.

En återkommande röst inom svensk och internationell media, Johan är också författare till 15 böcker. Hans arbete täcker ett brett spann av ämnen, som global ekonomi, intellektuell historia och vetenskapen om lycka.

Inspireras av Johan på Optilons Supply Chain Conference 2015.

 

Ladda ner presentationen

Download Johan Norberg's presentation from SCC15


Bucher Emhart Glass

Mattias brink, Bucher Emhart GlassMattias Brink ansvarar för Production Engineering & Maintenance på Bucher Emhart Glass, med över 20 års erfarenhet av maskinproduktion, produktionskonstruktion och logistik.

Bucher Emhart Glass är världsledande leverantör av avancerad teknologi för tillverkning och kontroll av glasbehållare. På Emhart Glass Sweden ABs Örebrobaserade fabrik, tillverkas strategiska delar och underenheter.

Mattias kommer tala om hur Bucher Emhart Glass i Örebro förändrade planerings- och anskaffningsprocessen.
Ladda ner presentationen

Download Bucher Emhart Glass' presentation from SCC15

 


Nederman

John Rosén, NedermanMed en bakgrund från universitetsvärlden, som konsult och i varierande utvecklings- och ledarskapsroller, är John Rosén nu Distribution Center Manager på Nederman i Helsingborg, Sverige. John ansvarar för prestationsutveckling av order-till-leveransprocessen.

Nederman Group är ett världsledande miljöteknologiskt företag. Som filtrerar, rengör och återvinner för att skapa miljöeffektiv produktion i krävande industriella miljöer. Nederman har en global närvaror med  en särskilt stark position i EMEA och Amerika.

John kommer tala om att ta kontroll, där lageroptimeringsmjukvaran SO99+ spelar en stor roll.

Ladda ner presentationen

Download Nederman's presentation from SCC15


Fler talare från Supply Chain Conference 2015

Nuno Moura, Business Process Developer på IKEA, var också en av talarna under Supply Chain Conference 2015.


Vill du ha mer information om Supply Chain Conference?

Please contact Susanne Unghagen on +46 733 738 816 or susanne.unghagen@optilon.com.

Dela