Kontakta oss på Optilon

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er så snart det är möjligt.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

[recaptcha]

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Supply Chain Conference 2016

Företag som The Absolut Company, Uber, Starship Technologies, Harley-Davidson, och fler, var alla representerade på scen under Supply Chain Conference 2016.

Supply Chain Conference 2016 – välkommen!

Moderator Sabinje von Gaffkes introduktion och Optilons VD Richard Barkevalls välkomsttal.


Starship Technologies

Ahti Heinla, Founder and CEO, Starship Technologies Ahti Heinla är superhjärnan bakom Starship Technologies. Han guidar ingenjörsteamet och utvecklar arkitekturen för Starships robotars plattform.

Starship Technologies tillverkar robotplattformar designade för att revolutionera den lokala varutransporter. Företagets DNA ligger i ingenjörskonsten, rötterna finns i Skype, och gör för leveranser vad Skype gjorde för telekommunikation – och målet är att göra dem gratis.

med en bakgrund som medgrundare och Chief Technical Architect på Skype och KaZaA, kommer Ahti avslöja historien om och utmaningarna bakom Starship Technologies.

Ladda ner presentationen

Download Starship Technologies' presentation from SCC16


The Absolut Company

Peter Neiderud, The Absolut Company The Absolut Company producerar bara den världskända Absolut Vodka, de kombinerar också högautomatiserad planering med rätt nivå av mänsklig kontroll för att ta proaktiva beslut och optimera produktionsprocessen.

Peter Neiderud, Director Supply Chain and QE, The Absolut Company, kommer tala om Absoluts resa för att få än bättre processeffektivitet,  servicenivåer, och produktivitet på sin fabrik i Åhus, Sverige.

“För oss är kvalitet A och O, inte minst inom produktion och vi vill inte lämna något åt ödet.”

Ladda ner presentationen

Download Absolut's presentation from SCC16


Danone

Aleksey Kolotnikov, DanoneAleksey Kolotnikov, Supply Chain Director på Danone i Rysslnad, förklarar utmaningarna i att leverera färska mejeriprodukter i ett stort land, så väl som hur de ska hanteras.

 

 

 

 

Ladda ner presentationen

Download Danone's presentation from SCC16


ABB Robotics

Martin Larsson, ABBMartin Larsson, Manager Production Planning på ABB Robotics. ABB Robotics är en ledande tillverkare av industriella robotar, modulära tillverkningssystem och tjänster. ABB finns i över 50 länder världen över, med fabriker i Sverige, Kina och USA, och med över 250 000 robotar installerade världen över. Bland kunderna återfinns världens största biltillverkare, deras leverantörer och företag inom elektronik, livsmedel, läkemedel och metalltillverkning.

Martin har en master i Applied Physics and Electronics och började på ABB tidigt under 2010. Han har sedan 2011 ansvarat för avdelningen för produktionsplanering på den svenska fabriken. I sin nuvarande roll, leder han en grupp på 9 medarbetare som jobbar med produktionsplanering, huvudplanering och S&OP. Tillsammans med sin grupp har han den senaste tiden installerat det avancerade planeringssystemet iPlanner, för att förbättra kvaliteten och effektiviteten i planeringen för att stödja företaget och efterfrågan från marknaden.

Martin kommer tala om framtiden för robotik och varför iPlanner spelar en viktig roll i utvecklingen av deras the supply chain.

Ladda ner presentationen

Download ABB Robotics's presentation from SCC16


Harley-Davidson

Simon Jolliffe, Harley-Davidson ”Fulfilling dreams of personal freedom is more than a phrase. It’s our purpose and our passion. We bring a commitment of exceptional customer experiences to everything we do – from the innovation of our products to the precision of our manufacturing – culminating with our strong supplier and dealer networks. We are Harley-Davidson.”

Simon Jolliffe, European Inventory Manager på Harley-Davidson Europe Ltd., kommer tala om företagets förändring inom supply chain till “walk the talk” och det inflytande som regionala inköp nu har över hela S&OP processen med stöd av ToolsGroups applikation SO99+.

Ladda ner presentationen

Download Harley-Davidson's presentation from SCC16


Uber

Danny Lange, Uber Uber är ett amerikanskt multinationellt onlinetransportnätverksföretag, som skapar möjligheter för åkare, förare och städer. ​

Dr. Danny B. Lange är Head of Machine Learning på Uber dä han leder ett initiativ till att bygga världens mest mångsidiga plattform för maskininlärning för att stödja Ubers hypertillväxt. Med hjälp av den här grenen av artificiell intelligens deep learning inkluderat, förväntar sig att automatisera och optimera mycket av företagets beslutsfattande.

Innan detta var Danny General Manager på Amazon Machine Learning – en AWS produkt som erbjuder maskininlärning som en tjänst. Före Amazon var Danny Principal Development Manager på Microsoft, där han ledde ett produktteam som fokuserade på storskalig maskininlärning för big data.

Tidigare erfarenhet från Bing, som mjukvaruarkitekt ansvarig för mobilsök, medgrundare av Vocomo Software, CTO på General Magic, Computer Scientist på IBM Research, och mjukvaruarktiket på Bruel & Kjaer.

Danny har en Ph.D. i datavetenskap från Technical University of Denmark.

 


 

Coloplast

Jan Pedersen, ColoplastJan Pedersen, Project Manager Supply Chain Strategy and Development på Coloplast. Coloplast är världsledande på medicintekniska produkter, specialiserade på stomi-, kontinens- och sårvård. Deras uppdrag är att göra livet enklare för människor med intima vårdbehov och fokuserar på diskreta produkter med en hög nivå av användarvänlighet.

 

 

Ladda ner presentationen

Download Coloplast's presentation from SCC16

 


Orkla Care

Roger Karsslon, Orkla Care Sedan hösten 2015 har Cederroth varit en del av Orkla Care. Fram till 2015 var Cederroth ett FMCG företag med sin huvudsakliga verksamhet i Norden, men även med produktionsanläggningar i Polen och Spanien.

Sedan 2009, har Roger Karlsson ansvarat för den internationella utvecklingen av supply chain på Cederroth. Roger leder utvecklingen av Cederroths supply chain processer inklusive den förstärkta systemanvändningen, installeringen av nya stödsystem och introduceringen av ett nytt avancerat prognosverktyg.

Roger har hållt flertalet positioner på Cederroth inom supply chain sedan mitten av 90-talet. Idag är Roger chef för kundlogistik i Sverige och ansvarar även för supply chain projekts på Orkla Care.

Ladda ner presentationen

Download Orkla Care's presentation from SCC16

 


Moderator

Sabinije von GaffkeSabinije von Gaffke är en erfaren, mångfacetterad och uppskattad företags- och underhållningsjournalistm moderator och tv-värd, med 15 års erfarenhet av nätverkstv, web tv, företags tv, tryck och radio.

Hon har tagit uppdrag i Sverige och utomlands för en uppsjö av företag, internationella organisationer, IKT, tech och mediaevent, svenska staten, TEDx Talks till underhållningsbranschen.

Sabinije är för närvarande även Head of Content på YouPlay, en web tv plattform, del av PlayAd Media Group AB.


Har du frågor om Supply Chain Conference?

Please contact Susanne Unghagen on +46 733 738 816 or susanne.unghagen@optilon.com.

Dela