Kontakta oss på Optilon

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er så snart det är möjligt.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

[recaptcha]

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Supply Chain Conference 2017

Go digital, create value, var temat för Supply Chain Conference 2017. Bland talarna fanns företag som Amazon, IKEA och SKF representerade.

Tema Supply Chain Conference 2017

Temat för Supply Chain Conference 2017 var ”Go digital, create value” vilket utforskade hur en supply chain can dra nytta av digitalisering oavsett om kärnverksamheten är online eller offline.

Keynote talare

Amazon – Tim Collins, Vice President of Worldwide Logistics

Tim Collins, Vice President of Operations, Amazon.

Tim Collins är Vice President of Worldwide Logistics på Amazon och ansvarar för Amazons Logistik samt Amazons interna leveranstjänster. I sin roll hanterar Tim alla “sista kilometer” aktiviteter och levererar världen över.  Tim började på Amazon 1999 och har haft flera seniora nyckelpositioner under de senaste åren, inklusive Director of North American Operations, Director of Operations for Emerging Regions, och Vice President of Operations, Europe. Under sena 2014, lämnade Tim Amazon och började på Uber Technologies som Vice President of Global Operations, där han ledde en grupp ansvariga för att effektivisera Ubers fysiska aktiviteter som – kundservice, kartläggning, och partnersupport – världen över, och hjälpa Uber växa från 60 till över 400 städer på mindre än 2 år. Han kom tillbaka ”hem” till Amazon sommaren 2016.

Född och uppvuxen i Seattle, Tim examinerades på University of Washington, och lever i området med sin fru Dr. Joanna Collins och deras 4 döttrar i åldrarna 6 – 14.

Läs intervjun med Tim Collins Börja med kunden och arbeta dig bakåt och se den filmade presentationen Amazons försörjningskedja inspireras av tillverkningsindustrin.

Christiane ”Elektronista” Vejlø

Elektronista Christiane Vejlø

Christiane ”Elektronista” Vejlø är en tech och digitalguru från Danmark. Hon förser sin publik med trender och uppdateringar om digitalisering och dagens uppkoppladelivsstil.

Den digitala förändringen är pågående och påverkar oss alla. Från företagens, produktutveckling och strategi, till familjernas, relationer, hälsa och utbildning. Elektronista introducerar dig till flera nyckeltrender som kommer att förändra världen. Med flertalet specifika case baserade på välkända märken, kommer Elektronista guida dig genom kritiska fokusområden, vilka kan spela en avgörande roll för ditt företag inom de kommande fem åren. Saker som plattformar, digitalt användarbeteende, markadsstörningar, exponentiell tillväxt och sakernas internet. Du får konkreta idéer om hur du särskiljer din verksamhet i ett hav av konkurrenter och krävande digitala användare.

Läs intervjun med Christiane ”Elektronista” Vejlø Lyssna till de irriterande rösterna! Digitala trender från Elektronista och se en kort version av hennes presentation Din digitala framtid är redan här.

Talare

Diplom-Is

Kai Simonsen, Supply Chain Planning Manager, Diplom-Is

Diplom-IsDiplom-Is är en av de största glasstillverkarna i Norden. Verksamma på en marknad med extrem säsong, kontinuerliga uppdateringar i produktsortimentet och begränsningar i produkttemperatur. Vilket gör supply chain planering väldigt viktigt.

Genom att byta till en högautomatiserade planeringsprocess, som täcker distribution, produktion och inköp. Diplom-Is har nått stora förbättringar både vad gäller processeffektivitet så väl som supply chain KPI förbättringar.

Läs mer om Diplom-Is arbete i intervjun med Kai Simonsen Från kaos till compass.

Ladda ner presentationen

Download Diplom-Is' presentation

Carlsberg

Joep Hamers, Director Strategic Network Design, Carlsberg

Joep Hamers, CarlsbergCarlsberg är ett av världens största bryggerier, med en marknad på över 150 länder. Kombinationen av att vara verksam på en konkurrensutsatt marknad och ha en komplex supply chain, med bryggerier i både Europa och Asien, gör supply chain design till en viktig nyckel för att särskilja sig.

I presentationen beskriver Carlsberg sitt arbete med supply chain design, från ett organisatoriskt, process och IT perspektiv. Presentationen täcker också hur du bygger ett framgångsrikt supply chain design team i ett globalt företag.

Läs mer om Carlsbergs arbete i intervjun Försörjningskedjan kokar ner till service med Joep Hamers.

IKEA

Peter Grimvall, Distribution Network Design Manager, IKEA

Peter Grimvall, IKEAPeter Grimvall leder IKEAs nya kompetenscenter för nätverksdesign, baserat i Schweiz. Organisationens mål är att bygga supply chain nätverksdesign och planeringskompetens för att möjliggöra slutoptimering av en redan avancerad och effektiv supply chain. Innan Peter tog den här rollen, hjälpte han IKEAs Industrial Group att sätta upp en global inköpsorganisation i sitt hemland Sverige.

Peter växte upp och studerade i Linköping, Sverige, och sedan dess har han framförallt arbetat utomlands i flera länder i Europa och Asien. Sedan det senaste året lever han i Basel tillsammans med sin kanadensiska fru och femåriga son.

Läs mer om IKEAs arbete i intervjun Låt kompetensen visa vägen med Peter Grimvall och se den inspelade presentationen Nätverksdesignen vi vill ha!

PMC Hydraulics Group

Terho Lind, Chief Operating Officer, PMC Hydraulics Group

PMC Hydraulics logoPMC Hydraulics är den ledande leverantören av specialanpassade hydrauliksystem och komponenter för kunder i industri-, energi-, mobil- och marinsektorerna. En global expert med stark lokal närvaro, med verksamhet i Norden och produktionsanläggningar i Polen, Indien och Kina.

Terho Lind, Chief Operating Officer, PMC Hydraulics, håller en presentation om; Hur kan vi bli mer kostnadseffektiva och förbättra konkurrenskraften och kundservicenmed en annorlunda lagerstruktur och arbetssätt?

Läs mer om PMC Hudraulics arbete i intervjun Låt kompetensen visa vägen med terho Lind och se den inspelade presentationen Kalla fakta är avgörande för beslutsfattande.

Ladda ner presentationen

Download SKF's presentation

SKF

Jörg Schlager, Business Transformation Manager, SKF

Jörg Schlager, SKFSKF är en global tillhandahållare av teknologi, med mer än 140 anläggningar världen över. Med ett brett produktsortiment, som leverantör till flera olika branscher, är det extra viktigt att balansera lager och servicenivåerna.

SKF berättar historien bakom intitativet till ett av deras största förändringsarbeten. En förflyttning från en decentraliserad till global supply chain organisation, vilket möjliggör ett mer transparant och snabbrörligt arbetssätt samtidigt som de får total kontroll över deras supply chain.

Ladda ner presentationen

Download SKF's presentation

Skånska Byggvaror

Mike Opdahl Supply Manager, Skånska Byggvaror

Mike Opdahl, Skånska ByggvarorSkånska Byggvaror är en nordisk expansiv onlinebaserad distanshandel som säljer förfinade byggprodukter. Skånska Byggvaror erbjuder ett noga utvalt och prisvärt produktutbud till gör-det-själv-kunder, i huvudsak via deras webb och butiker. Affärsmodellen är karaktäriserad av ett stort antal produkter under sitt egna varumärke, kontroll över värdekedjan och ett hög nivå på srvice oavsett säljkanal. I Norge säljs produkterna under varumärket Grønt Fokus, i Danmark under varumärket Pavillon och i Finland via återförsäljare. Skånska Byggvaror är en del av Byggmax Group sedan november 2015.

Ladda ner presentationen

Download Skånska Byggvaror's presentation

Moderator

Sabinije voSabinije von Gaffke moderatorn Gaffke

Som moderator står Sabinije von Gaffke åter på scenen efter ett välgenomfört uppdrag under Supply Chain Conference 2016.

 

 

Partnerpresentationer

Vill du ta del av presentationerna från våra partnersessioner på nytt eller ta igen en session som du missade? Här finns presentationerna från våra partnersessioner.

InSync: iPlanner powering the supply chain today_tomorrow

LLamasoft: Supply Chain Academy 2017 – LLamasoft Session

PLANNET: PLANNET Partner Session Supply Chain Academy 2017

Rulex: Supply Chain Decision Automation with Rulex AI

ToolsGroup: Trends myths and reality in SC by Joe Shamir

Bilder från eventet

Fastnade du eller kollegorna på bild under någon av konferensens dagar? Se mingelbilderna från eventet här.

Är du nyfiken på Supply Chain Conference?

Kontakta gärna Susanne Unghagen på +46 733 738 816 eller susanne.unghagen@optilon.com.

Dela