Kontakta oss på Optilon

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er så snart det är möjligt.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Optimera planeringen av dina tillverkningsenheter

Planering av produktion och materialförsörjning är ett område där utvecklingen gått framåt mycket på senare år. Idag finns helt nya möjligheter att inom ramen för en och samma produkt, användargränssnitt och databas sköta såväl sälj- och verksamhetsplanering, Supply Chain Planning/huvudplanering och produktionsplanering som materialplanering. Dessa olika planeringsmodeller kan bygga på olika tolkningar av verkligheten (såsom olika prognosversioner mm) samtidigt som grunddata i samtliga fall är densamma och endast behöver uppdateras på ett ställe.

En annan stor fördel med denna enda databas är att det ger mycket stora möjligheter att enkelt sätta upp kundspecifika rapporter som visar såväl historisk prestation som förväntade nyckeltal och planer på både kort och lång sikt.

Parallellt med denna utveckling har själva optimeringsalgoritmerna blivit mycket bättre. Idag hanterar dessa automatiskt och helt utan handpåläggning hänsyn till kapacitet, material, kampanjer, fysiska begränsningar, sekvensering, yield och mycket annat. Optimeringen görs ordervis så att eventuell suboptimering undviks.

Att kunna hantera stora mängder order och att automatiskt omplanera dessa på ett optimalt sätt är idag ofta en förutsättning för en väl fungerande produktionsplaneringsprocess. Det är dock ofta inte tillräckligt. Därför arbetar vi på Optilon också med att förbättra angränsande processer såsom återrapportering och återfyllnad samt med utveckling av prioriteringsregler och planeringsstrategier.

Dela