Kontakta oss på Optilon

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er så snart det är möjligt.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Sälj- och verksamhetsplanering

Sälj- och verksamhetsplanering (S&OP) är en viktig process som syftar till att säkerställa att kundernas efterfrågan kan mötas av tillverkning, distribution och inköp.

Det primära målet för sälj- och verksamhetsplanering (S&OP) är att avgöra vad och hur mycket dina kunder kommer att köpa samt din förmåga att möta efterfrågan. Det andra målet i S&OP-processen är att anpassa planer med finansiella mål. Det här betyder som minst att finansiella mål kan komma att revideras, men det finns också ett antal strategiska alternativ tillgängliga för organisationen för att öka försäljningen och minska kostnaderna.

På Optilon tror vi att rätt prioriteringar behövs för att S&OP-processen ska leverera värde och en proaktiv process är central för att skapa fördelar. Traditionellt sett utförs S&OP-processen på en månatlig basis, med aggregerade volymer på en produktgruppsnivå. En viktig del i Optilons tillvägagångssätt “en-plan” är att möjliggöra en proaktiv process genom att presentera planer på alla nivåer, från produktmix till produktgrupp med flexibla tidsspann. Fördelarna med den här metoden är att det inte uppstår någon diskrepans gentemot operationella planer inom produktion. Du kan dessutom agera på marknadsförändringar när de uppstår istället för enligt ett fördefinierat schema. Optilons modularkitektur för försörjningskedjan möjliggör detta genom att fokusera på integrering av våra handplockade teknologier för att forma en enhetlig S&OP-lösning. Med detta som grund kan balansering av efterfrågan och utbud, precis som operationer och verkställande av beslut, genomföras snabbt och effektivt.

Läs gärna mer om vårt erbjudande inom Supply Chain Planning.

Vill du veta mer om sälj- och verksamhetsplanering?

Kontakta gärna områdeschef Jim Thulin på
+46 73 373 88 12 eller jim.thulin@optilon.se

Dela